Beljenje

Estetska stomatologija – Beljenje

Zdravi, lepi i beli zubi su preduslov besprekornog osmeha. Zubi vremenom neosporno menjaju boju, čemu doprinose konzumiranje obojenih različitih napitaka (kafa, čaj, koka- kola, crno vino), upotreba tetraciklina u ranom dobu, pušenje i ostali faktori. Prebojenost se takođe može pojaviti i nakon endodonskog lečenja zuba.

Ukoliko ste nezadovoljni bojom svojih zuba ili imate avitalan-prebojen zub, beljenje je način da rešite problem.

U našoj ordinaciji koristimo dve tehnike beljenja zuba, sa kojima se, uz pomoć savremenih materijala, postižu odlični rezultati.

Napominjemo da ove tehnike ne oštećuju zubna tkiva i mogu se ponavljati više puta.

beljenje-zuba

Kliničko beljenje se obavlja u ordinacijskim uslovima i kontrolisano je od strane stomatologa. Podrazumeva aplikaciju vodonik peroksida u gelu u kombinaciji sa specijalnom UV  lampom. Nakon tretmana od  tridesetak minuta, zubi su belji  od dve  do četiri nijanse. Tretman podrazumeva tri do četiri dolaska sa razmakom od jednog dana. Dugotrajnost rezultata beljenja zavisi od vaše volje za održavanjem boje, koja se ogleda u suzdržavanju od svakodnevne  i preterane konzumacije obojenih napitaka. U svakom slučaju, boja zuba se neće vratiti na boju pre beljenja.

http://www.whitesmile.com/en/WHITEsmile.php

Kućno beljenje podrazumeva izradu individualnog splinta u koji pacijent samostalno, u kućnim uslovima, aplikuje gel za koji je prethodno dobio jasne instrukcije o korišćenju.

kucno-beljenje

http://www.opalescence.com/en-us/take-home.aspx