Cad-Cam tehnologija

U saradnji sa frez centrom izrađujemo bezmetalne keramičke zubne nadoknade mikronske preciznosti, primenom svetski najrazvijenije CAD/CAM tehnologije.

Uz pomoć CAD/CAM tehnologije, Vaši zubi mogu da povrate svoju blistavu lepotu i funkcionalnost.

U današnje vreme moderne tehnologije možemo slobodno da kažemo da nema oblasti koje ona nije zahvatila. CAD/CAM tehnologija  predstavlja proces kojim se od gotovih keramičkih blokova, procesom frezovanja, dobijaju gotove krunice i mostovi.

CAD/CAM, što je skraćenica od dental Computer-Aided-Design/Computer-Aided-Manufacture, označava kompjuterski vođen dizajn i kompjuterski vođenu izradu inleja, onleja, krunica i mostova. Razvoj te tehnologije išao je od mašinsko kopirajućeg frezovanja (copy milling) pa sve do potpuno kompjuterski kontrolisanih sistema, sa velikom bazom formi zuba, koji su omogućavali automatsku izradu krunica i mostova.

 

Cirkonijumska CAD/CAM (bezmetalna keramika)

ceramic

Cirkonijum je keramički materijal po izboru namenjen za čvrste i visoko estetske nadoknade. Koristi se i za zube i za implante, od pojedinačne nadoknade do nadoknada više zuba. Cirkonijum odlikuje izrazita biokompatibilnost I značajna redukcija plaka i taloženja bakterija na površini.

Industrijske nijanse materijala (mogu se naći u četiri varijante: bela, svetla, srednja i intenzivna) garantuju postojanu boju i čvrstoću materijala.

 

Alumina CAD/CAM (bezmetalna keramika) AI203

alluminio-fotkaAluminijum-oksid (Alumina) kao osnov Procera zubne nadoknade

Savršeno biokompatibilan materijal, visoke tvrdoće i izdržljivosti. Hemijske karakteristike, visoka adhezivnost i bela boja omogućavaju translucentnost što sve zajedno daje savšenu prirodnost.

Visoka prozračnost čini aluminu idealnom za estetski zahtevne regije vilice. Ovaj materijal je dokazao kliničku uspešnost na duge staze i u nadoknadama jednog zuba i u prednjim mostovima od dva do četiri elementa.

 

Bezmetalne krune odlikuje:

  • Dugotrajnost
  • Ekstremna čvrstoća
  • Izvanredna biološka kompatibilnost
  • Potpuna bezmetalna konstrukcija
  • Nema crnih rubova uz gingivu
  • Visoka translucencija
  • Konstrukcija od cirkonijuma se moze individualno bojiti prema boji pacijentovog zuba